waar koop ik altcoins

Op veel exchanges kan je, naast het kopen van bitcoins, ook bitcoins ruilen tegen altcoins. Mocht je nog niet bekend zijn met deze termen, dan raad ik je sterk aan om eerste deze artikelen te lezen: Bitcoins uitgelegd, Altcoins uitgelegd en Hoe koop je Bitcoins? In dit artikel krijg je meer informatie over populaire, betrouwbare en gebruiksvriendelijke exchanges.

KRAKEN

Kraken is een exchange die voornamelijk gebruikt wordt om bitcoins te kopen met fiat valuta. Dit is voor mij ook de enige reden om Kraken te gebruiken, omdat het een erg gelimiteerd aanbod heeft van Altcoins. Het aanbod houdt na Ethereum, Litecoin, Monero, Dash, Bitcoin Cash, en Ripple al vrij snel op.

Bij de registratie van Kraken is wel een verificatie van jouw identiteit vereist voordat je kan beginnen met het maken van transacties. Verder is het belangrijk dat er verschillende verificatie levels zijn die bepalen hoeveel geld jij dagelijks/maandelijks op kan nemen. Meer informatie hierover kan je op deze pagina vinden. Dit is een policy die gehanteerd wordt om het witwassen van geld tegen te gaan. Dit is niet alleen het geval bij Kraken, maar een veel voorkomende policy bij exchanges.

Ik adviseer je om uitsluitend bitcoins te kopen bij Kraken en om het handelen in altcoins te beperken tot 1 (of meer) van de volgende 3 exchanges

VOLUME

Voordat we verder gaan met de exchanges is het handig om te weten dat het trading volume erg belangrijk is. Volume wordt meestal op een 24 uur schaal uitgedrukt en geeft een indicatie voor de liquiditeit van een exchange. Daaraan kan je zien hoeveel er gehandeld wordt, meer liquiditeit betekent dus dat het makkelijker is om je buy/sell order te voldoen. Als er namelijk geen verkopers zijn van een coin kan je deze ook niet kopen en visa versa. Een dagelijks volume van $200,000,000 houdt in dat er over de afgelopen 24 uur voor $200,000,000 is verhandeld op die exchange. Alle exchanges die hier besproken worden hebben relatief een erg hoog volume. Meer informatie over de volumes van exchanges kan je hier vinden.

BITTREX 

Bittrex, een bedrijf van Amerikaanse origine, is met een dagelijks trade volume van ongeveer $230,000,000 de op 2 na grootste exchange. Op het moment van schrijven biedt Bittrex meer dan 260 verschillende altcoins aan. Dit is de exchange die ik voornamelijk gebruik voor het traden in altcoins.

Bittrex is, net zoals de andere exchanges in dit artikel, erg betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Bittrex bied de optie voor een stop-loss aan, iets wat niet kan op Binance. Een stop-loss houdt in dat je automatisch je altcoins kan verkopen op het moment dat de prijs onder een bepaalde waarde zakt. Je kan dus met een gerust hart naar bed! Verder is de support erg vlot met antwoorden en wordt de verificatie van jouw identiteit snel afgehandeld.

BINANCE

Als de altcoins die ik wil kopen niet beschikbaar zijn op Bittrex, dan gebruik ik vaak de Chinese exchange Binance, die ook een breed scala aan altcoins heeft. Binance heeft een dagelijks volume van ongeveer $90,000,000, waardoor zij de op zeven na grootste exchange zijn. Echter, de afgelopen weken is de populariteit van Binance sterk gestegen en zie je veel traders overstappen naar dit platform. De reden hiervoor is dat het Binance team regelmatig verbeteringen doorvoert, bovendien is het platform ook erg makkelijk in gebruik.

Een ander voordeel is dat je dagelijks tot 2 bitcoins kan opnemen zonder dat jij je identiteit hebt geverifieerd. Vooral voor mensen die in kleinere bedragen handelen (<$10,000) en graag anoniem blijven is dit een goede optie. Ook de trading charts bij Binance zijn erg uitgebreid.

BITFINEX

Een exchange die niet mag ontbreken in dit rijtje is Bitfinex. Deze exchange is bijna 2x zo groot als Bittrex met een dagelijks volume van $360,000,000. Dit is goed voor de tweede plaats gebaseerd op volume.

Zelf beschik ik ook over een account op Bitfinex, maar heb ik hier nog niet eerder gebruik van gemaakt. De reden hiervoor is omdat Bittrex en Binance aan mijn wensen voldoen, maar ook omdat Bitfinex in Augustus 2016 gehackt is. Tijdens deze hack zijn er ruim 120,000 bitcoins van het platform gestolen en draaide alle klanten hiervoor op. Verder duurt de verificatie van een account op Bitfinex erg lang. In sommige gevallen neemt dit meer dan een maand in beslag. Wat erg fijn is aan Bitfinex zijn de uitgebreide trading charts die over de meest gebruikte tools beschikt voor technische analyses.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here